Fietsen op de Veluwe

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een prachtig fietsgebied Het landschap is zeer afwisselend. Het park dat een grootte heeft van 5400 hectare, bestaat uit bos, heide, vennen en stuifzand. Dit het volgen van fietsroutes op de Veluwe een zeer prettige bezigheid. Enkele voorbeelden van fietsroutes op de Veluwe. Een lange fietstocht voor de […]

Het Nationaal Park De Hoge Veluwe is een prachtig fietsgebied

de veluweHet landschap is zeer afwisselend. Het park dat een grootte heeft van 5400 hectare, bestaat uit bos, heide, vennen en stuifzand. Dit het volgen van fietsroutes op de Veluwe een zeer prettige bezigheid. Enkele voorbeelden van fietsroutes op de Veluwe.

  • Een lange fietstocht voor de getrainde fietser is ‘Veluws Verleden’. De fietsroute is 59 kilometer lang. Voor de liefhebber van water, bos en cultuur is dit de ideale route. De route loopt door of langs de plaatsen Harderwijk, Nijkerk, Putten en Ermelo. Hier is veel cultuur te vinden. Een leuke bijkomstigheid is dat op de route veel verschillende terrasjes en cafeetjes te vinden zijn. Ideaal voor een pauze tijdens de prachtige route. Deze route is trouwens ook doenbaar met de speed pedelec. Op deze website vind je een massa informatie over deze moderne elektrische fietsen.
  • Een geschikte route met kinderen of wanneer u een korte fietsroute wenst is de fietsroute ‘Rondje Veluwe’. Deze route loopt vooral over fietspaden. Ondanks de lengte van de fietsroute is het toch interessant en afwisselend.

fietsroutes veluwe nederland

Kan ik ook zelf mijn route plannen?

Natuurlijk is het ook mogelijk zelf je fietsroutes op de Veluwe uit te stippelen. Met behulp van GPS weet je altijd waar je bent en kan je vooruit kijken. Zo ben je in staat zelf een route te plannen met de door jou gewenste lengte.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.